MKM Kunststofverwerking

De verwerking van kunststoffen en composieten is nog steeds onderhevig aan een snelle technische ontwikkeling. Het spectrum van eisen reikt van compacte, kleine bewerkingscentra met grote mogelijkheden tot grote, zware staalconstructies met de hoogste precisie. Onze machinetypes voor de kunststofverwerking zijn uiterst flexibel, ook dankzij de veelzijdige uitrustingsvarianten. Het productiegamma strekt zich uit van snelle ponsmachines tot de verwerking van complexe 3-D vormen, die met externe programmeersystemen worden gemaakt.

Kunststof frezen

uni-Portal
4-voudig BAZ

Zware torsiebestendige staalconstructie voor uiterst nauwkeurig freeswerk. De twee machinetafels zijn uitgerust met een groot aantal kleine vacuüm-zuignappen met een geïntegreerd meetventiel, zodat elk formaat en elke vorm van het werkstuk kan worden aangezogen. Beide machinetafels zijn gekalibreerd als werkstations, zodat twee werkstukken in pendelmodus kunnen worden geproduceerd. Door de tweezijdige uitrusting van de portaaldrager met twee freesspindels elk, worden ook de gereedschapswisseltijden geëlimineerd. Met deze machineconfiguratie wordt een zeer hoge productiviteit bereikt.

uni-Portal
Dubbele BAZ

Zware torsiebestendige staalconstructie voor zwaar en zeer nauwkeurig freeswerk. Ideaal voor 3D-bewerking voor hoge batchgroottes en vier bewerkingsstations. Hoge productiebetrouwbaarheid door elektrisch gescheiden en onafhankelijk systeem (twee besturingen, enz.). Hoogste flexibiliteit door uitgebreide uitrustingsmogelijkheden en speciale ontwerpen. Elk van de twee systemen is uitgerust met twee verwerkingstafels, zodat de ene tafel kan worden geladen terwijl de andere wordt verwerkt.

uni-Portal
met laad- en losfunctie bij het portaal

Parallel aan het oppakken van de ruwe werkstukken aan de voorzijde van de machine worden afgewerkte werkstukken op de machinetafel opgepakt. De voor de machine opgepakte blanks worden vervolgens tegen de positiestops geplaatst voor de bewerking. Parallel hieraan worden de afgewerkte stukken achter de machine gestapeld. Het gelijktijdig laden en lossen van de werkstukken resulteert in een hoge productiviteit bij deze machine.

uni-Portal
met automatische Z-meting en Z-correctie

Machine met twee onafhankelijke asgroepen, de meeteenheid bevindt zich aan de achterzijde van het portaal en de verwerkingseenheid in de vorm van een robotkop bevindt zich aan de voorzijde van het portaal. Voordat een werkstuk wordt bewerkt, wordt een meetcyclus gestart. Deze meetcyclus meet een aantal Z-posities op het werkstuk en gebruikt de meetwaarden om het daaropvolgende bewerkingsprogramma continu in Z te corrigeren. Door middel van twee bewerkingstafels, die onafhankelijk van elkaar werken, is het mogelijk om te meten op één tafel en machine op de andere. Optioneel kunnen ionisatoren worden gemonteerd om de werkstukken met geïoniseerde lucht af te blazen - dit vermindert de elektrische lading van de spanen en maakt het mogelijk om de spanen zonder problemen af te blazen.

uni-Compact
met dubbele tafel en handlingsysteem

Een machine met compacte afmetingen en grote mogelijkheden. Kan overal worden gebruikt waar snelheid in combinatie met niet te grote werkstukafmetingen (tot ca. 600 x 600 mm) belangrijk is. Door de integratie van behandelingsapparaten of robots kan dit machinetype bijna "onbemand" worden bediend. Een bijzonder voordeel van de dubbele tafelversie is de mogelijkheid om over of onder de tafels inclusief het werkstuk te bewegen. Dit resulteert in kleinere machineafmetingen, korte transportwegen en een hoge productiviteit van dit systeem.

Kunststof Ponsen

Für die schnelle Formatierung von Kunststoffwerkstücken, wie zum Beispiel Besteckeinsätze für Küchenschubladen, bietet sich diese Maschine an. Die zu formatierenden Werkstücke werden mit einem Transportband zugeführt und ausgerichtet. Die beiden Saugbalken nehmen das ausgerichtete Werkstück immer im Wechsel auf und fahren es zwischen die beiden positionierbaren Stanzmesser. Es werden immer zwei Seiten zeitgleich abgestanzt. Da die beiden Saugbalken jeweils mit einer Drehachse ausgerüstet sind, kann das Werkstück für die Formatierungsschnitte in die entsprechende Position gedreht werden. Anschließend werden die Werkstücke auf dem Abförderband stapelweise abgelegt. Die Einstellung aller erforderlichen Parameter erfolgt über eine Dateneingabemaske im ActiveNC.

Contacteer ons voor een offerte op maat.